poster

Пустоловина у Хрватској: Истром на коњу - 2. дио

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

Документарец | хрватска

Оценка на корисникот: 10/10
(2 гласови)

сезона: 1

епизода: 5 - Istrom na konju - 2. dio

Содржина

Пустоловина наших четверо јахача наставља се дуж источне обале Истре. Рт Марлера, некад војно вјежбалиште за гаѓање, сада је одличан терен за јахање. Још дијелом сачувана стара војна коњушница из доба Муссолинија, могла би, обновљена, постати сувремен "хотел" за коње.
Јашемо око остатака Несацтиума, посљедње пријестолнице Илира и спуштамо се у дубоку увалу Будаву гдје је умјетно узгајалиште бијеле рибе.
У Мутворану, једном од најсликовитијих утврѓених истарских градиќа, упознајемо кулинарство унутрашњости Истре, а ноќимо на традиционалној фарми "станцији" Компаричка, гдје је све још као у 19. стољеќу. Посјеќујемо "Хорсе центар Лоборика", сувремени "рент-а-хорсе" и "хотел" за коње близу меѓународне зрачне луке.
Пустоловину Истром на коњу завршавамо на шаљивим народним утркама магараца у селу Орбаниќи, те "утрци на прстенац" с племенитим јахаќим коњима у градиќу Барбану.

Слики

Пустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у Хрватској

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Златне руке

    image
    Стара изрека каже "што му очи виде, то руке направе". Вештине које ќете имати прилику да видите у серијалу "Златне Руке" на најбољи начин описују менталитет и...
  • Бен Фогле - Људи од дивљине (2013)

    image
    Бен Фогле тражи људе који су окренули леѓа сувременом начину живота и одселили се у изолиране кутке свијета. Састат ќе се с храбрим појединцима који су изабрали...
  • Смртоносна краљевства Африке (2018)

    image
    Серијал "Смртоносна краљевства Африке" залази дубоко у сложене животе најзанимљивијх биќа на континенту и њихову вечну борбу за преживљавањем.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.