Прије три милијуна година наши су се преци спустили с дрвеќа. Сада се тим који је снимио документарну серију Путовима ријеке Амазоне пење поновно горе како би проучавао ријетку врсту примата и искусио живот високо у крошњама прашуме.
Голема афричка прашума једно је од најмање истражених мјеста на земљи. Мало се тога зна о невјеројатним створењима која ондје живе. Једна зоологиња, један сниматељ и један пустолов креќу у откривање тајни прашуме у Габону. Њихов ќе дом тијеком шест тједана експедиције бити велика куќа на дрвеќу, сигурно уточиште од опасности на тлу - слонова и бизона. Са своје базе у крошњама тим креќе у потрагу за ријетком скупином мајмуна: бјеловратим мангабијима, једном од најмање истражених врста примата у Африци.

Ова тродијелна серија приказује живот и рад у тропској шуми, као и дивље животиње које ондје живе. Како се тим смјешта у свој нови дом и навикава на живот у прашуми, измјењују се и драматични тренуци у којима се носе с тропским олујама и ужареним сунцем. Морају кухати, јести и прати се високо изнад шумскога тла. Како пада ноќ, морају бити на опрезу од отровних створења која су им сада сусједи те нежељених сустанара. Тијеком дана тим истражује шуму, постављајуќи притом низ направа за снимање - фотоапарате, термалне и инфрацрвене камере те покретне камере на даљинско управљање. Свако, па и најмање понашање мангабија које биљеже знанствено је откриќе. Откривају нове чињенице о начину живота мајмуна: о храни коју једу, њиховом социјалном понашању и све веќим опасностима које пријете њихову опстанку. Живот уз мајмуне платформа је и за истраживање осталих дивљих животиња. Тим одлази из своје куќе на дрвету како би у удаљеним ријекама и лагунама пронашли нилске коње. Креќу уз обалну савану у потрази за крдима шумских слонова и бизонима који лутају плажама те пролазе кроз мочваре како би снимили неухватљиве низинске гориле.

Живот у крошњама такоѓер им омогуќава да проучавају кукце и друге животиње које живе на дрвеќу. Снимају нова понашања, траже знаности досад непознате врсте и користе се врхунским техникама успињања како би истражили крошње. Снимана у ХД резолуцији, са задивљујуќим снимкама из зрака, убрзаним снимкама и фотографијама нетакнуте дивљине, серија Живот у крошњама комбинација је прекрасних слика и сирове авантуре која ќе вас освојити.

Беше на каналите:

Viasat Nature  HTV1  

Препораки
  • Напуштени пројекти (2016)

    image
    Неки од најневероватнијих светских инжењерских пројеката леже у рушевинама. Како и зашто? Ове приче представљају невероватне људе који су их дизајнирали и који су...
  • Жариште Земља

    image
    Жариште Земља - Љепота стварања и рат човјека против живота.
  • Зрачни ратници (2014)

    image
    "Зрачни ратници" освјетљавају неке од зракоплова које су Америчке снаге користиле у борби тијеком година. Програм ствара профил преданих војника и осталих чланова...
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.