Премда Швицарска подсјеќа на оточиќ усред Еуропе, она се састоји од невјеројатно разноликих пејзажа и врло различита становништва. Креќемо у откривање тог изнимног подручја у којем се више од педесет врхова виших од 4000 м углавном налази у Бернском горју и Валаису. У тим је крајевима веќина од више од 1500 ледењака меѓу којима је и Алетсцх, највеќи алпски ледењак који се убраја у УНЕСЦО-ву свјетску баштину. Импресивне планине као што су Еигер, Монте Роса и славни Маттерхорн доминирају швицарским крајоликом и прави су рај за трекере, алпинисте и скијаше. Тијеком љета и зиме надлијеќемо Интерлакен и његове планинске пашњаке, пролазимо изнад села Гриндеwалд, па масив Јунгфрау, затим се спуштамо низ ледењак Алетсцх и прелазимо ријеку Рхôне те надлијеќемо сњежне врхунце Валаиса, скијалишта Зерматт и Вербиер, а путовање завршавамо у Гстааду и Цхâтеау д'Оеxу. На свакој етапи нашег зрачног пропутовања сусреќемо необичне особе.

Беше на каналите:

HTV1  

Препораки
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Животиње у покрету (2018)

    image
    Један од највеќих природних спектаклова јесу животиње у покрету. Животиње морају да преѓу своје мигрантске путање, пешке, летењем или пливањем, како би преживеле.
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.