Серија Жмурке представља интимну, аутобиографску и антиратну причу из детињства Мише Радивојевиќа и његових другара у малом месту у Србији. Жмурке су серија са децом, али намењена пре свега одраслима. Серија говори о деци у рату, али је усмерена ка томе шта би одрасли могли да науче из њховог погледа.
У серији од шест епизода испричане су дирљиве, узбудљиве и трагичне приче кроз визуру деце. Сва суровост света приказана је кроз турбуленције у тек ослобоѓеном малом граду, где деца нису имала исти третман, иако нису била одговорна за грехе или успехе родитеља. Тема Жмурки није типична само за период који обраѓује серија, веќ је она везана и за судбину деце савременог света у коме живимо, где десетине, стотине милиона људи у потрази за среќом не питају и не ослушкују властиту децу, шта је за њих среќа, шта је за њих ’’правда’’ или ’’кривда’’.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.