Оценка на корисникот: 5.6/10
(7 гласови)

Содржина

Хрватске ријеке с око 150 слатководних рибљих врста меѓу водеќима су у Еуропи. У водама око Карловца плива чак треќина од тог броја, око 50 врста. Град на 4 ријеке, како га се од миља назива, одлучио је искористити ту посебност. Еуропским структурним фондовима понудили су пројект слатководног акварија, добили зелено свјетло и 36 милијуна куна те у само двије године од идеје дошли до отварања Аqуатике. Кроз 25 акварија на 3.000 квадратних метара површине у прва два мјесеца од отворења прошло је чак 20.000 посјетитеља. Иако је изграѓен примарно као туристичка атракција, слатководни аквариј у Карловцу жели бити дио шире еколошке приче о повратку Карловчана на обале четирију ријека.

Сцеарист:
Автор: Mario Beganović
Снимател: Damir Bednjanec
Монтажа: Vlatka Zadro

Слики

Четири ријеке - један градЧетири ријеке - један градЧетири ријеке - један градЧетири ријеке - један градЧетири ријеке - један градЧетири ријеке - један град

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.