Idemo, djeco

ALLONS PETITS ENFANTS (2005)

Франција
Режисер: Thierry Binisti

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.0/10

Содржина

Момо (О. Цопп) је дјечак који безбрижно живи с родитељима на имању у Француској. Почетком Првога свјетског рата отац му је мобилизиран. Момо наставља иќи у школу у свом селу, у којему се сваки пут када погине "неки часни Француз" огласе црквена звона, а ако се ради о члану обитељи некога од ученика, учитељица напише његово име на плочу. Једнога дана, стиже вијест да је Момов отац погинуо, но звона се не оглашују. Мјестом се почиње ширити вијест да је ухваќен и стријељан због дезертерства. Његову мајку и баку сви почињу избјегавати, а њега сви вријеѓати. Момо ќе, успркос тешком емоционалном стању, покушати учинити све не би ли сазнао истину о очевој погибији...
Занимљива и дојмљива телевизијска драма о судбини која није била изузетак у ратним временима. Но филм је оптимистичан и пратеќи главни лик, несретнога дјечака, враќа вјеру у људе и буди наду у престанак рата. Филм је режирао француски телевизијски редатељ Тхиеррy Бинисти, а једну од главних улога тумачи славна глумица Анние Гирардот (Роццо И његова браќа, Ла пианисте).

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.