poster

Велики изазови папе Фрање

Les dernières batailles du pape François (2021)

Документарец | Франција
Режисер: Constance Colonna-Cesari

Содржина

Овај документарни филм бави се распоредом снага и изазовима на врху Католичке Цркве. Година је 2021., папа Фрањо има осамдесет и четири године. Јавноздравствена криза тешко га је погодила, у Апостолској палачи почиње рат за мјесто његова насљедника... Још прије неколико година папа Фрањо дизао је мноштво на ноге. Аргентинац Јорге Марио Бергоглио, изабран за папу у ожујку 2013., унио је свјежу крв у Католичку Цркву. Но како данас стоји "папа сиромаха и периферије"? Је ли испунио обеќања о промјенама које су неки очекивали, а од којих су други страховали? Папа, уједно и римски бискуп, суочава се са све више противника, с људима и круговима који су одлучни припремити мјесто за његова насљедника. Тко су ти противници и што замјерају римском бискупу? Како кују уроту не би ли га ослабили? И хоќе ли њихова бити задња или Фрањо има неке адуте у рукаву?

Улоги
Сцеарист:
Продуцент: Victoire Buff, Olivier Mille

Слики

Велики изазови папе ФрањеВелики изазови папе ФрањеВелики изазови папе ФрањеВелики изазови папе ФрањеВелики изазови папе Фрање

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.