Град одбачених

FREAK CITY (1998)

Режисер: Lynne Littman

Оценка на корисникот: 1/10
(2 гласови)

Содржина

Рутх (С. Матхис) је у инвалидским колицима. Мултипла склероза захватила јој је ноге. Кад бака с којом живи изненада умре, њезина је родбина смјешта у дом за рехабилитацију хендикепираних, што је само љепше име за нужни смјештај за оне који нису способни за самосталан живот, а обитељи су их се одрекле. И за оне који немају новца за бољи живот. Рутх дому даје име Фреак Цитy, Град чудовишта. Огорчена на своју болест и на своју родбину, на живот, Рутх се не жели зближити ни са ким у дому, па ни са својом цимерицом Цассандом (М. Матлин), благо ретардираном, доброќудном и племенитом дјевојком. Зближи се једино са слијепим Леннyјем (Ј. Силверман), и то зато што од њега жица цигарете, али брзо упознаје и себи најсличнијег меѓу становницима дома, Цала (П. Скарсгаард), ментално здравог али одузетог дечка, који јој прича приче из Дантеовог Пакла и спрема се за колеџ...

Филм је био номиниран за годишњу награду за сценариј, коју додјељује удружење америчких писаца, а осим потресне, изврсно написане драме у филму наступа низ одличних глумаца. Филм је режирала Лyнне Литтман, ауторица позната по документарцима (1976. године освојила је Осцара за документарни филм Нумбер Оур Даyс) и ТВ филмовима.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.