Содржина

Један од најбољих савремених италијанских редитеља Микеланѓело Фрамартино када говори о свом новом филму “Пеќина”, објашњава како је 1961. година свуда у свету била година успона – “ у Италији је подигнут “Пирели” небодер, симбол највишег постигнуќа после Другог светског рата, а Москва/СССР је послала астронауте у свемир. Насупрот томе, неколико младих спелеолога кренуло је у земљу да истражи дубине. “Користеќи језик филма, могли бисмо да кажемо да пеќине представљају позадину сцене, вечни мрак, негостољубив за камеру. Како било, они који воле филм, знају да то представља саму суштину филма као и нашу најдубљу есенцију. Задивљен сам чињеницом да су спелеологија, биоскоп (филм) и психоанализа роѓени исте године – 1895”.
Филм “Пеќина” приказује несвакидашњу авантуру младих чланова групе спелеолога из Пијемонта која, пошто је веќ истражила пеќине северне Италије мења правац у августу 1961. и креќе на југ да истражи остале пеќине непознате људима, улазеќи у поsемље потпуно напуштене регије.

Слики

ПеќинаПеќинаПеќинаПеќинаПеќина

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.