Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

Продуцентска куќа "Премиèре Лигнес" посљедњих је 10 година истраживала Ассангеа и организацију WикиЛеакс. У свом првом филму 2011. године интервјуирали су Јулиана Ассангеа и његов тим те свијету представили ове нове активисте који се боре за транспарентност и право на информације. Године 2013. поновно су се сусрели са Јулианом Ассангеом и интервјуирали га у еквадорском велепосланству у Лондону, гдје је изјавио да је друштво згрожено ексцесивним понашањем власти и да се осјеќао дужним супротставити им се. Тада није ни слутио да ќе провести седам година унутар четири зида под цјелодневним наsором камера.
У посљедњих је десет година Wикилеакс био под сталним притиском америчке владе. Но страница је наставила објављивати компромитирајуќе документе који на видјело износе истине које обликују наш свијет. Године 2016. њезина интервенција на америчким изборима одиграла је пресудну улогу у избору Доналда Трумпа. Године 2017. покушала је на сличан начин утјецати и на исход француских избора.
Кроз све ове године, тим "Премиèре Лигнеса" наставио је истраживати и снимати нове интервјуе. Сусрели су се и с оцем Јулиана Ассангеа, који редовито посјеќује сина у затвору Белмарсх покрај Лондона. Такоѓер су разговарали и с његовим одвјетницима који осуѓују Ассангеово затварање.
Данас се Јулиан Ассанге и WикиЛеакс налазе на прекретници. За своје противнике Ассанге је шпијун и издајица који заслужује све што га је снашло. За његове присталице захтјев за изручење озбиљан је напад на слободу информирања, зајамчен првим амандманом америчког Устава. Хоќе ли се данас-сутра, због сурадње с WикиЛеаксом, на оптуженичкој клупи наќи и "Тхе Гуардиан", "Дер Спиегел" или "Ле Монде"?
Земља производње: Француска

Продуцент: Luc Hermann, Paul Moreira
времетраење: 53 мин

Слики

Јулиан Ассанге: Цијена истинеЈулиан Ассанге: Цијена истинеЈулиан Ассанге: Цијена истине

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.