poster

Португал - дивљина измеѓу копна и оцеана

Europe's Wild West - Portugal


Содржина

Захваљујуќи планинским изворима, природа буја на сјеверу Португала и осигурава богато станиште јатима пламенца. Пламенци траже ријечна ушќа или заборављене слане барице у којима се хране рачиќима. Јајашца рачиќа могу преживјети чак пет година у сухој соли, све док увјети не буду повољни да се излегну. Високо у планинама шпањолски орао лови зечеве и птице. Монтаде, шуме храста плутњака, савршено су склониште за иберског риса. Овдје мужјак дропље, најтеже еуропске птице, изводи очаравајуќи плес парења и пјева пјесму која је женкама неодољива. Тај призор каткад проматра обични камелеон, ендемска еуропска врста камелеона. Далеко у Атлантскоме оцеану, отоци Десертас код Мадеире једини су дом једне од највеќих и најрјеѓих врста паука вучјака. Овдје се налази и једна од посљедњих колонија ријетке средоземне медвједице, а уљешуре се хране богатим даровима оцеана.

Слики

Португал - дивљина измеѓу копна и оцеанаПортугал - дивљина измеѓу копна и оцеанаПортугал - дивљина измеѓу копна и оцеана

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.