Zaboravljeni klavir

LE PIANO OUBLIE (2007)

Франција
Режисер: Henri Helman

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.6/10

Содржина

Драма. Јулиен (Ц. Мартел) је десетогодишњи дјечак којег јако привлачи глазба. Али његов отац, по занимању тискар, не дијели његово узбуѓење и одбија му купити гласовир. Једнога дана у шетњи са својом школском пријатељицом Јулиен у запуштеном тору спази одбачени гласовир. Мало-помало, он се почне враќати дивном инструменту, а након сваѓе с оцем преноќи у тору. Тада упозна Бењамина Росенбаума (Ј. Перрин), власника гласовира, иначе професора гласовира, који му одлучи давати приватне сатове. Дјечака ќе то потпуно обузети, но ратна ситуација, као и неслагања с оцем бит ќе му велике препреке...
"Ле пиано оублиé" угодан је и допадљив ТВ филм о оцу који не прихваќа глазбену склоност својега сина. Радња је смјештена у мало француско провинцијско мјесто, у вријеме Другога свјетскога рата, чијим се окружењем, као и ликом одбаченога професора глазбе жидовскога подријетла, даје и јасна антиратна порука. Главне ликове тумаче изврсни француски глумци Ј. Перрин и Ј-М. Ноиреy. Филм је режирао француски телевизијски редатељ Хенри Хелман.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.