Përmbledhje:

U drugoj sezoni pratimo drame pet posada brodova lovaca na jastoge tijekom tasmanijske zimske sezone lova, koji riskiraju sve u potrazi za najcjenjenijom morskom poslasticom. Južni je ocean najsmrtonosniji dio australijskih vodenih površina, no lovcima na jastoge nudi posljednju priliku za zaradu dok se ribolovna područja ponovno ne otvore u proljeće. Ljudi rade danju i noću po divljem vremenu i na nemirnom moru, vukući stotine kilograma jastoga preko skliskih paluba. Na moru i najmanji problem u trenutku može postati smrtonosan, a najbliža luka često je udaljena stotinama kilometara. Hitna medicinska stanja, mehanički kvarovi, oluje i podvodni grabežljivci njihovi su prirodni protivnici, a na ruku im ne idu ni cijene jastoga koje stalno variraju. Više od osamdeset posto svih jastoga ulovljenih u Tasmaniji izvozi se u Kinu dok su jastozi još živi, a upravo to je ono što utječe na cijenu po kilogramu. Dobar skiper može zaraditi bogatstvo, no pogriješi li, izgubit će sve. Ovo nije samo priča o riziku, strategiji i vještinama na moru, već i drama o opstanku obitelji.

REKOMANDIMET
  • Tamo daleko

    image
  • Regioskop

    image
  • Kulturna baština Srbije

    image
    Koliko različitosti na ovoj našoj maloj planeti. Kad poredimo nacije i države, najčešće govorimo o ekonomskom bogatstvu, veličini teritorije, broju stanovnika....
  • 42 - The Answer to Almost Everything (2021)

    image
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.