poster

Bilješke o jeziku

Bilješke o jeziku (2016)

Kulturë | Kroaci

PëRMBLEDHJE

Povod za ovu emisiju je "Mali rječnik kajkavskoga govora stubičkoga kraja". Nastao je zalaganjem knjižničarke osnovne škole Donja Stubica profesorice Danice Pelko.
U emisiji sudjeluje profesorica Pelko koja će ispričati kako je nastao Rječnik, kako su sakupljane riječi, kako su i djeca u tome sudjelovala i dala svoj doprinos. Reći će nam i o povijesti i zanimljivostima toga kraja i na koja mjesta se termin "stubički kraj" odnosi. Kako govor zvuči, čut ćemo preko pjesama na lokalnom idiomu koje su napisale i govore članice Male kajkavijane koju vodi prof. Pelko. Dr. sc. Mijo Lončarić, dijalektolog, govorit će o kajkavskim govorima s posebnim osvrtom na govore Hrvatskoga zagorja i stubičkoga kraja.
Urednica i scenaristica: Marija Vuković Siriščević

Fotot

Bilješke o jezikuBilješke o jezikuBilješke o jezikuBilješke o jezikuBilješke o jeziku

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Art mašina

    image
  • Podoba podobe

    image
  • Čas anatomije (2016)

    image
    Nova emisija Redakcije za kulturu, Čas anatomije, nastoji da analizira i osvetli anatomiju kulturnog javnog prostora, aktuelne događaje, fenomene i ličnosti koje...
  • More

    image
    Urednici i voditelji ove dugovječne emisije svaku nedjelju vode vas na putovanje hrvatskim morem gdje otkrivamo sve novosti i aktualnosti. U jednoj emisiji...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.