PëRMBLEDHJE

Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, podseća na osnovne postulate obrazovanja i kulture u našoj sredini – na knjigu i čitanje.
Neurolog i profesor Medicinskog fakulteta, Vladimir Kostić je vratio poštovanje akademicima, postavio pitanje odgovornosti države prema nauci, ali i Akademije prema društvu, otvorivši ovu ustanovu prema stvarnosti i svetu, tvrdeći da nismo ni bolji ni gori od drugih. Osvrnuvši se na obrazovanje, Vladimir Kostić podseća na kvalitet Beogradskog univerziteta, koji ga svrstava u dva posto najboljih univerziteta na svetu. U nastavku emisije bavi se pitanjima i uzrocima polupismenosti, iseljavanja mladih i talentovanih stručnjaka, urušenog sistema vrednosti, marginalizovanja kulturnih i naučnih institucija neophodnih za opstanak našeg kulturnog i nacionalnog bića. Najzad, Vladimir Kostić u njemu svojstvenom duhu optimizma i pozitivizma upućuje gledaoce na ogromne resurse kojima raspolažemo, ne samo iz prošlosti, bogate pojedincima koji su nas svrstavali u svet, nego i sadašnjosti, sa sjajnim generacijama mladih koji nam čuvaju i potvrđuju ugled u svetskim okvirima.

Fotot

Ostavi sve i čitaj: Vladimir Kostić

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Përse Urrejmë (2019)

    image
    An exploration into the human condition for hatred and how we can overcome it.
  • Planeti i ngrirë (2011)

    image
    Focuses on life and the environment in both the Arctic and Antarctic.
  • Në skajet e Australisë (2019)

    image
    Julia sets off to discover Australia's extraordinary story. Traveling from the heart of Australia's red desert to the edge of the continent she discovers bustling...
  • Në Kërkim të... (2018)

    image
    Documentary series hosted by Zachary Quinto based on the 1970s series that examined unexplained phenomena from all over the world.
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.