poster

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Hrvatska zajednica u Čileu (2019)

Dokumentar | Kroaci

SEZONI: 1

EPISODI: 5

PëRMBLEDHJE

Gotovo da nema ni jedne profesije u kojoj se hrvatski doseljenici i njihovi potomci u Čileu nisu okušali. Bilo da je riječ o znanost ili politici, gospodarstvu ili sportu - postigli su značajan uspjeh i vrhunske rezultate. Posebno važnu ulogu imaju i čileanski pisci hrvatskog podrijetla.
Prema brojnosti i kontinuitetu, nazočnost Hrvata i njihovih potomaka u čileanskoj literaturi pravi je fenomen. Svi ističu da je ključ uspjeha u dobrom obrazovanju koje su im omogućili njihovi roditelji velikim trudom i odricanjem.
Na Čileanskoj akademiji za jezik trenutno je 6 redovitih i 4 dopisna člana hrvatskoga podrijetla od 34 člana. Svi potječu s otoka Brača, a s obzirom da su gotovo trećina Hrvati, može se reći da je ta institucija sada gotovo čileansko-hrvatska akademija jezika.

Fotot

Hrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetlaHrvatska zajednica u Čileu: Čileanski pisci hrvatskog podrijetla

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • 42 - The Answer to Almost Everything (2021)

    image
  • Blago naroda

    image
  • Animal Impossible (2020)

    image
    Best mates Tim Warwood and Adam Gendle risk life and limb to uncover the truth about animals in this eye opening and entertaining series. Animal Impossible takes...
  • Le point (1980)

    image
    "Le Point" was a Quebecer television program broadcast on Radio-Canada from 1981 to 2006. It offered reports or interviews on current events.
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.