EPISODI: Neželjena baština II dio

PëRMBLEDHJE

U dva dijela vidjeti ćemo film o spomenicima koji svjedoče o ljudima i vremenu u kojem su nastali. Ali i uništeni, svjedoče o ljudima i vremenu u kojem su nestali. Iz spomenika se iščitava historija čovjeka i društva u kojem živi. Od 1945. do 1990. izgrađene su hiljade spomenika narodnooslobodilačkoj borbi po cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Mnogi od njih imali su vrlo visoku umjetničku vrijednost. U Hrvatskoj je od 1990-ih srušena i devastirana polovina, otprilike tri hiljade. U filmu se govori o sudbini umjetničkih djela pretvorenih u otpad, ali i o društvu koje se odreklo svoje historije i vrijedne umjetnosti.

Fotot

RegioskopRegioskopRegioskop

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • Mega Trains (2016)

    image
    They glide across the prairies of Canada and the deserts of Australia. They power through the cold of the Norwegian Arctic Circle and up the steepest slopes of...
  • After The First 48 (2008)

    image
    Follow "real life detectives" in various cities while they try to crack the case in the first 48 hours after the homicide.
  • Barázda

    image
  • Fabrika šećera

    image
    Boris Miljković, autor "Rokenrolera", TV filmova "Ruski umetnički eksperiment" i "Šumanović - komedija umetnika", posle trideset godina, ponovo na RTS- u!...
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.