Војно редарствене акције Бљесак-Олуја: Олујно небо

Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja (2003)

Документарец | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 3

Содржина

Војно-редарствена акција "Бљесак" завршила је баш као бљесак, трајала је 32 сата. Непријатељ се безувјетно предао, а хрватска Влада понудила је српском становништву преко свог представника проф. др. Ивице Костовиќа низ погодности, од свих граѓанских слобода до држављанства. Западна Славонија постала је и административни дио младе државе Хрватске.
На загребачком Јаруну одржана је величанствена војна парада хрватске војске и снага МУП-а. Тај мимоход добро организиране хрватске војске и полиције још је више улио поуздање и понос свим Хрватима и њиховим пријатељима.
Послије западне Славоније дошао је и ред за ослобоѓење јужног дијела Хрватске који су у рукама држали српски побуњеници и снаге посрбљене Југоармије.
О припремама за другу војно-редарствену акцију "Олуја" говори проф. др. Мирослав Туѓман, шеф обавјештајне службе. У анимираној графици акцију коментира адмирал Давор Домазет-Лошо, док о оперативи говоре генерал Младен Маркач, генерал Звонимир Червенко, генерал Маријан Марековиќ, генерал Миљенко Црњац те ондашњи помоќник министра обране Гојка Шушка, Јосип Јурас.

Автор: Vladimir Tadej

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Династии (2018)

    image
    Уѓите у свијет династијских борби за моќ и обитељских издаја, који је драматичнији него у било којем роману. Серија снимана више од четири године на...
  • Изум

    image
    Откријте неке од најузбудљивијих производа које су створили еуропски знанственици и подузетници. Ова серија покрива све, од новог начина уштеде енергије до...
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.