Кулинарско наслијеѓе Алпа: Рибе

Das kulinarische Erbe der Alpen (2013)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 1 - Рибе

Содржина

Алпе - планински ланац у срцу Еуропе, дуг 1200 километара, широк 250 километара и висок 4810 метара. То подручје богате културе, кулинарске традиције и специфичних климатских увјета дијеле Нијемци, Швицарци, Талијани, Аустријанци, Французи, Словенци, Монегашани и Лихтенштајнци. Чаробан крајолик планина прекривених снијегом, уских долина, бујне вегетације и импозантних камених масива снажно је утјецао на овдашњи начин живота и богатство кухиње.
Ова раскошна серија приказује виталност алпске регије и њезиних становника. Води нас на путовање једним од најљепших подручја на свијету, представља нам занимљиве људе и открива кулинарске тајне. У четири епизоде посјетит ќемо многе смочнице, гостионице и господарства те истражити подријетло и културни значај представљених делиција. Серија је посвета"круху нашем свагдашњем" те одаје почаст Алпама и њиховим становницима. Темељи се на књизи Доминика Фламмера, који пише о јелима алпске регије и представља локалне пољопривреднике. Свака епизода усредоточена је на једну намирницу те је смјешта у повијесни контекст, приказујуќи свеобухватну слику о традицији производње и припреме хране у Алпама. Прелијепи крајолици, занимљиви људи, узбудљиве приче и врхунска продукција главни су адути ове изнимне серије.

Слики

Кулинарско наслијеѓе АлпаКулинарско наслијеѓе АлпаКулинарско наслијеѓе Алпа

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Show Me Where You Live (2017)

    image
    'Show Me Where You Live (Habiter Le Monde)' is a documentary series that aims to answer the following question: How can human beings claim ownership to a space so...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.