Содржина

Прва епизода ''Коцка је бачена'' открива шта је наука и каква је њена веза са технологијом, уопштено подсеќајуќи на нека од најважнијих откриќа у историји науке.
Она трага за почецима модерне науке, открива које су то друштвене околности одредиле правац њеног развоја и који су то конкретни људи, откриќа или изуми били кључни. Покушава да одгонетне и да ли су генији изумрли, уводи у причу о томе колико је наука променила човеков свет и како се обликује њена друштвена улога.
У емисији говоре: молекуларни микробиолог др Јелена Беговиќ, физичар др Александар Богојевиќ, антрополог и историчар науке проф. др Александар Петровиќ, машински инжењер проф. др Александар Седмак, новинар и дипл. инж. технологије Владимир Јеленковиќ.
Уредник серије је Александра Шарковиќ, сценариста Дубравка Мариќ, а редитељ је Иван Поповиќ.

Слики

Наука 2019: Дух времена - наука измеѓу добра и злаНаука 2019: Дух времена - наука измеѓу добра и зла

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • ARD-Buffet (1998)

    image
  • Приче с Истока (2006)

    image
    Одважне, неиспричане приче из целе Азије и Пацифика. Ал Јазеерин дубински, тједни програм о актуалностима из најнасељеније регије света.
  • Имамо решење

    image
    Циљ серијала ‘Имамо решење’ је афирмација домаќе науке и струке кроз презентацију практичних решења примењених на фармама, плантажама и пољопривредним...
  • Линије раздвајања (2009)

    image
    Из срца суперсиле у кризи, Фаулт Линес копа дубље у оно што покреќе велике приче у САД-у.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.