poster

Ауреа фест 2019., фестивал популарне глазбе: снимка

Aurea fest

шоу | хрватска
Режисер: Mirena Stijačić

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

На великој позорници на средишњем градском тргу у Пожеги овогодишњу глазбену трилогију Ауреа феста отворио је наступ поп глазбеника. На вечери популарне глазбе, пред више од 5000 гледатеља, пожешкој публици али и хрватској јавности представило се 20 извоѓача с 20 нових фестивалских складби - од веќ етаблираних глазбених имена: Игора Делача, који с пјесмом "У крви си" изведеном на овом фестивалу, веќ тједнима држи прво мјесто радијских топ-љествица, па састава "Газде", "Флуентеса", "Босутских беќара", Ким Версон, НоА-е те Антонеле Доко, која је с пјесмом "Тако кажеш" одмах до Делача и Кристијана Рахимовског те Лее Мијатовиќ... Гледат ќемо и младе снаге хрватске глазбене сцене: Нелу, Неру Мамиќ, Марка Кутлиќа, Бету Судар, Рока Вукушиќа и друге, а завршну складбу поп вечери отпјеват ќе клапа Цамби. Фестивалским оркестром равна Звјездан Марјановиќ.

Продуцент: Neven Domljan
Водител: Monika Lelas, Duško Ćurlić
Уредник: Nikola Kristić

Слики

Ауреа фест 2019., фестивал популарне глазбеАуреа фест 2019., фестивал популарне глазбе

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Pasdite ne Alsat

    image
  • Детоxиц

    image
    Емисија о познатима – деТоxиц, приказује се премијерно од понедељка до петка од 12 часова. Не пропустите да сазнате најинтересантнија дешавања у животима наших...
  • Sottovoce

    image
  • Никогаш не е доцна (2016)

    image
    Музичка емисија која им дава шанса на оние кои и после толку време не се откажале од своите соништа. Им дава можност да ги покажат своите музички таленти.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.