poster

Ово је умјетност: Меланколија: документарна серија

This Is Art (2017)

Документарец | Шпанија

сезона: 2

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Меланколија која је мучила ум и душу Винцента Ван Гогха била је неисцрпна снага у позадини његове креативности.
У данашњој емисији посјетит ќемо Ауверс-сур-Оисе, запутивши се стазама којима је прије своје смрти крочио тај велики низоземски сликар. Видјет ќемо исте крајолике, ходати истим улицама и одсјести на истом мјесту гдје је боравио тај умјетник. Покушат ќемо схватити његову дубоку тугу и открити је ли точно да нас меланколија чини креативнијима.
Позабавит ќемо се и меланколијом Јохна Цонстаблеа, романтичног сликара који је своје расположење пројицирао на крајолике које је сликао, попут Ван Гогха. Но меланколија не мора нужно бити везана за животну фазу неког умјетника или његову особност. Она је сама по себи одувијек сликарски мотив, честа тема у свијету умјетности. Видјет ќемо како су је, меѓу осталима, приказали Георгес де ла Тоур, Доменицо Фетти и Албрецхт Дüрер, Ман Раy, Андреа Мантегна и свеприсутни Пицассо.
Открит ќемо и како меланколија звучи. Што мора посједовати складба како би звучала меланколично? И док ќе нам британска психотерапеуткиња Пхилиппа Перрy помоќи да спознамо позитивну страну те емоције, Схакеспеаре нас упознаје с њезиним најокрутнијим лицем, када се смрт чини јединим излазом.

Слики

Ово је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: МеланколијаОво је умјетност: Меланколија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Spycraft (2020)

    image
    Follows intelligence experts who offer an look behind the CIA's most secretive operations throughout history and the devices that made them possible.
  • Тајне ваше хране (2017)

    image
    Michael Mosley and James Wong reveal the delicious physics, chemistry and biology hidden inside our food. They travel the world in a culinary adventure to search...
  • Династии (2018)

    image
    Уѓите у свијет династијских борби за моќ и обитељских издаја, који је драматичнији него у било којем роману. Серија снимана више од четири године на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.