poster

Тел Авив: Избор за пјесму Еуровизије 2019. 2. полуфинална вечер

Tel Aviv: Izbor za pjesmu Eurovizije 2019. 2. polufinalna večer (2019)


Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

На вечерашњој другој полузавршној вечери Избора за пјесму Еуровизије наступа хрватски представник Роко с пјесмом Тхе Дреам.
Од укупно 18 натјецатеља, Хрватска наступа 10. по реду, а у завршницу улази десет држава. Роко ќе имати и плесну подршку двојице талентираних плесача Ендија Сцхроттера и Диега Сиqуеира. Уз Хрватску за пролаз у финале Еуросонга боре се Арменија, Ирска, Молдавија, Швицарска, Латвија, Румуњска, Данска, Шведска, Аустрија, Малта, Литва, Русија, Албанија, Норвашка, Низоземска, Сјеверна Македонија и Азербејџан.
Вечерас гледатељи Хрватске радиотелевизије могу и гласовати за своје фаворите (за све, осим за Хрватску), а детаље о томе потражите на ттx страницама 422. и 423.
Коментатор: Душко Ќурлиќ

Слики

Тел Авив: Избор за пјесму Еуровизије 2019. 2. полуфинална вечерТел Авив: Избор за пјесму Еуровизије 2019. 2. полуфинална вечерТел Авив: Избор за пјесму Еуровизије 2019. 2. полуфинална вечерТел Авив: Избор за пјесму Еуровизије 2019. 2. полуфинална вечер

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.