Мачји планет: Турска ангора: документарна серија

Planeta Košek (2015)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 6 - документарна серија

Содржина

Сматра се да су се ангора мачке населиле на подручју данашње Турске још у вријеме Бизанта, а никамо нису нестале ни послије - кад је Константинопол постао пријестолница Османског Царства. Сњежнобијеле љепотице с попут свиле меким крзном брзо су се удомаќиле у палачама султана. Према њима нису увијек поступали краљевски. Османским су владарима након обједа те мачке служиле као, да-да, убруси! Дословно су њима брисали масне руке. Али немојте помислити да је то био знак непоштовања. Ствар је у томе да ангора мачке имају специфично крзно, које дословно само одбацује прљавштину, мачка се умије и готово - опет је чиста.

Слики

Мачји планет: Турска ангораМачји планет: Турска ангора

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.