poster

С Тамаром у акцији

S Tamarom u akciji (2016)

Србија

Содржина

За Тамарину акцију, о којој је емисија емитована у шестој сезони, породицу Халитовиќ пријавили су пријатељи који живе у иностранству. Емисије и акције седме ТВ сезоне серијала пратиќемо од 15. марта.
Тутин, друга по величини санџачка општина, се простире у просеку на 1000 метара надморске висине а красе је брдовити крајолици кањона реке Ибар и њених притока. Мушкарци углавном раде у иностранству, а жене остају код куќе и чувају децу.
Породица Халитовиќ је осмочлана: отац Митхат (37), мајка Севија (33), синови Рамис (13), Адел (9), Анел (3) и ќерке Медиха (11), Мелиха (7) и Урија (5).
Митхат и Селвија су у браку 15 година. Митхат је годинама радио за америчку амбасаду па су велику породицу желели ослањајуќи се на његова примања. Након саобраќајне несреќе коју је доживео, Митхат је нажалост остао без посла и сада надничи.
Прво су становали код његових родитеља али су, онда марљиво штедеќи - купили куќу, брвнару у близини његових родитеља. Објекат нема купатило ни кухињу. Породица се сналази како зна и уме, углавном се ослањајуќи на Селвију која је вредна, одлучна, предузимљива и комуникативна жена.
Екипа Тамариних мајстора је Халитовиќима потпуно променила куќу: саградили су им купатило, кухињу, ставили нову столарију, изменили распоред просторија у куќи. Уз велику помоќ власника стоваришта из истог дела града, направили су им настрешницу и терасу, заменили цреп и оџаке...
Док су трајали најзахтевнији граѓевински радови, Тамара Грујиќ је стигла да обиѓе и забележи и најупечатљивије природне лепоте и знаменитости ове слабо посеќене општине. Чланови "Џип клуба" су јој показали околне планине Понор и Црвене воде, спуштали су се чамцем низ ток Ибра... Као посебна посластица, забележен је, само за гледаоце емисије - највеќи вашар на Пештерској висоравни, чувени "Илиндански тефериџ", код села Брачак.
Наравно, видеќете и како се праве чувене мантије. А оно што је најважније - овековечена је и искрена среќа коју су, измеѓу осталих, показали и другари малих Халитовиќа, радујуќи се новој куќи својих другова.
Епизода пуна дивних емоција, ретко виѓених природних лепота и специфичних народних обичаја на програму је у петак 22. фебруара са почетком у 21 сат, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

Слики

С Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцијиС Тамаром у акцији

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.