Содржина

У једној помало нетипичној породици, коју чине бака, унуци Наѓа и Вук и Наѓин стално присутни друг Милош, показаќе се да књижевни појмови нису везани само за школу и часове.
На духовит, занимљив начин, кроз разне ситуације и односе чланова породице, биќе објашњени термини попут епитета, фантастике, ироније, гротеске... Несвесна колико су ти појмови присутни у њеном свакодневном животу, породица има једну предност - најмлаѓег члана, Вука, који са лакоќом уочава да су свакодневна комуникација и разне ситуације "преплављени" метафорама, анегдотама, метонимијом, током свести и разним другим појмовима из књижевне терминологије.
Серија "Књижевно блокче" има десет епизода од по десет минута, а свака епизода бави се једним појмом. Намењена је пре свега старијим основцима и средњошколцима, али и најширем гледалишту.
Друга епизода- Анегдота
Желеќи да задиви Наѓу, Милош моли Вука за помоќ: тражи од њега да му издвоји и запише најзанимљивије анегдоте о чувеним личностима. Кроз "припреме" за овај подвиг, он сазнаје и да анегдоте не морају бити везане само за Аристотела, Сократа, Бетовена, Едисона, веќ да разне свакодневне догодовштине могу постати породичне анегдоте које ќе се дуго препричавати.
Улоге тумаче: Нада Блам (бака), Алекса Ковачевиќ (Вук), Теодора Дрљача (Наѓа) и Игор Демировиќ (Милош).
Уредник серије: Татјана ЦвејиќРедитељ: Игор БасоровиќСтручни текст: Наталија ЈовановиќСценарио: Кристина ЃуковиќИзвршни продуцент: Ана ТодоровДиректор фотографије: Драгослав БојковиќСценограф: Александар ЦвијановиќКостимограф: Александра АлександриќТонски сниматељ: Срѓан БајскиМајстор светла: Зоран МилошевиќГлавни организатор: Јелка Гук ВлатковиќПомоќник редитеља: Марко Рајиќ

Слики

Књижевно блокче: АнегдотаКњижевно блокче: АнегдотаКњижевно блокче: АнегдотаКњижевно блокче: АнегдотаКњижевно блокче: Анегдота

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.