poster

Призма: мултинационални магазин

Prizma (2013)

хрватска
Режисер: Ivana Radovčić

Содржина

Сва се људска биќа раѓају слободна, једнако вриједна и имају иста права. 70 година након доношења Опќе декларације о људским правима та наоко једноставна реченица, која би се требала подразумијевати, још увијек је недосањани сан. О томе колико се у Хрватској поштују људска, а посебно права националних мањина, говори равнатељ Уреда за људска права и права националних мањина Ален Тахири. Истражујемо и који су главни изазови у запошљавању Рома.
Јесу ли загребачка градска и жупанијска координација вијеќа и представника националних мањина огледни примјери провоѓења Уставног закона о правима националних мањина, у Призми говоре Душан Мишковиќ и Имбро Беркеш.
Били смо и са Словенцима у Ријеци које је посјетио министар за исељене сународњаке, сурфали Порталом за националне мањине, а настављамо с циклусом прича о знаменитим Српкињама у Хрватској откривајуќи занимљиве детаље из биографије Беле Крлежа.

Продуцент: Ivana Alilović
Водител: Daniela Draštata
Уредник: Daniela Draštata

Слики

ПризмаПризма

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.