Содржина

Поводом обележавања Дана српске академије наука и уметности отворен је Аудиовизуелни архив и Центар за дигитализацију САНУ. Њен управник, Радослав Зеленовиќ, гост је Културног дневника.
140 година Коларчеве задужбине обележено је Свечаним скупом, доделом годишњих награда, концертом и изложбом фотографија из архиве.
У Санкт Петербургу одржан је Меѓународни културни форум, на коме је учествовала и делегација из Србије. Додељене су и Европске позоришне награде.
Награда за режију„Бојан Ступица" за 2017. годину,коју додељује Удружење драмских уметника Србије, уручена је Андрашу Урбану на Великој сцени Народног позоришта.
У Трстенику су, током викенда, одржани 35. књижевни сусрети "Савремена српска проза", на којима је представљен књижевни портрет писца Владана Матијевиќа и одржан округли сто под називом "Поетика Миодрага Булатовиќа и њени рефлекси у савременој српској прози".
Представљамо нову књигу Мариа Варгаса Љосе "Разговори у Принстону", сачињену на основу снимљених разговора са студентима о књижевности, култури и политици.
Водимо вас у Рим на мултимедијални спектак "Француски импресионисти од Монеа до Сезана". Модерна технологија на оригиналан начин обогаќује стваралаштво великана сликарства, чија игра светлости и флуидност актуелног тренутка у потпуности обузимају посетиоца и претварају га у протагонисту спектакла.
Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30ч. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догаѓаја. Гости Културног дневника су водеќе личности из света културе и уметности.
Реализатор: Сања Реџиќ

Слики

Културни дневникКултурни дневник

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Вијести Ал Јазеера Балканс

    image
    Информативну емисију "Вијести" пратите на каналу Ал Јазеера Балканс.
  • Reporter - On Location

    image
    DW’s on-the-ground reporters are always close to the action, be it covering international events or zooming in on some of the quirks of daily life. Camera always...
  • Top Story

    image
    Live from the newsroom, Robert Parsons analyzes the international event of the day with an expert.
  • Connecting Africa

    image
    For Connecting Africa, CNN profiles the people, projects and companies revolutionizing African business and bringing the continent together.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.