poster

Цоолтурист

CoolTurist (2018)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 27

Содржина

Након марунаде и бучијаде, минуте у нашој емисији изборила је - сармијада! Тако се, наиме, зове манифестација коју веќ тринаесту годину заредом организирају у Лактецу поред Зелине, мјесту с око двјестотињак становника које живи управо за ову вечер. Мјесто радње - ватрогасни дом Лактец, вријеме радње - субота навечер, тема радње - њезино височанство сарма! Она је овдје предмет обожавања, проучавања и натјецања. Жеља је на Сармијади важнија од знања и спретности, па се у натјецање могу упустити сви с вољом и добрим идејама на тему киселог купуса из Лактеца.
Једна од важних постаја у бициклистичкој мрежи Загребачке жупаније, али и утрке Тоур оф Цроатиа управо је - Зелина! Због свог земљописног положаја идеална је за професионалце, љубитеље адреналина, али и амбициозне почетнике. Јединствени земљописни положај велики је изазов за туристе, али и Клуб зелинских бициклиста, који је најзаслужнији за уреѓење и очување стаза. Прије десетак година скупина ентузијаста почела је градити и крчити итекако захтјевну бициклистичку стазу, с пуно властита труда и ресурса те јако мало филозофирања!
Веќ пет година Зелина је домаќин и једног омиљеног филмског окупљања названог "Кратки на брзину". Ријеч је, наиме, о меѓународном фестивалу кратког филма који у овај мали градиќ доводи хрватске, еуропске али и свјетске премијере. Због свог "меѓународног проширења" од ове се године зове Диверсионс Интернатионал Схорт Филм Фестивал! Одличан програм резултирао је великим бројем посјетитеља, а страни филмаши са собом су, наравно, довели и стране туристе.
Бајковити рибњак Мокрица датира још из 16. стољеќа, а прије четрдесетак година је обновљен и проширен, па пуним плуќима може примити све излетнике, рибиче и заљубљенике у природу. Знају становници Зелине како угодити себи, али и туристима. Рибњак походе тијеком читаве године, чак и онда кад је залеѓен, па показује - неке друге чари!

Слики

ЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтуристЦоолтурист

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Вести

    image
    Најновите случувања во Македонија и во светот во Вести на Телма
  • 21 Minuta

    image
  • Добро Јутро Србијо

    image
    Јутарња емисија Хаппy ТВ.
  • BBC World News America (2007)

    image
    In-depth reports on the major international and US news of the day with Katty Kay.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.