poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 134

Содржина

Хрватска полако, али сигурно заузима посљедњу позицију у Еуропи према веќини економских показатеља. Како смо од једне од најперспективнијих земаља средње и источне Еуропе успјели отклизати на дно? Тко су добитници, а тко губитници наше транзиције?
Губитник је сигурно и Загреб, точније његова урбанизација. Нема тог урбаниста, архитекта или повјесничара умјетности који би градоначелнику доказао да с једне стране запуштање индустријских комплекса и с друге стране насилна изградња није урбанистички план нити управљање простором.
Еуропска комисија покренула је против Хрватске поступке због непотпуног пријеноса еуропских директива о заштити птица и биоразноликости, због чега се доноси нови Закон о ловству. Но дио одредби и даље није усклаѓен с ЕУ, док је дио чак противан Уставу, јер је веќина информација о ловству проглашена тајном. Чудноватих је ствари око закона који регулира нама важну господарску грану још подоста.
Чак и у земљи која јури низбрдо некима прилично добро иде. Рецимо, јавно биљежнички и одвјетнички послови носе одличну зараду, но велик дио на најрањивијима, на блокиранима, при чему им леѓа и посао чува држава.
Сви знамо да би требали штедјети, али тешко се натјерати, јер је тешко из ничега издвојити нешто. У рубрици Мој новац дознајте неколико једноставних савјета о томе како уштедјети коју куну више.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.