poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 126

Содржина

Из Порезне управе увјеравају да ќе се у коловозу исплатити мање-више цијели преплаќени порез на доходак. Како веќ неко вријеме на испуњавамо папире и не шаљемо их поштом, јер се све ради аутоматски, Информер појашњава тко га мора пријавити и у којим ситуацијама уопќе може рачунати на поврат.
Територијални преустрој нитко више не спомиње, но када се и спомене углавном је то у контексту фискалних капацитета јединица локалне самоуправе. Наиме, сигурно би један од увјета опстанка требала бити финанцијска одрживост. А она се дознаје из темељнога документа - прорачуна локаних јединица. Но транспарентност објављивања није нимало блистава. Ево што каже истраживање Института за финанције.
А гдје је држава заглавила у свим својим покушајима реформирања пореза, мировина, привлачења улагања, и зашто ништа од тога не доноси резултате, о свему томе разговарамо с Ивом Бичаниќем, некадашњим професором с Економског факултета и активним аутором критичних економских текстова.
На јесен креќе експериментална курикуларна реформа, но слагали се с њом или не, чињеница је да ни она не иде довољно на руку струковноме образовању. Јаз измеѓу образовања и потреба тржишта рада све је веќи, па нема друге него надати се да ќе експериментални програм дуалнога образовања, што креќе најесен, значити неку разлику.
Вјеровали или не, студија ОЕЦД-а каже да су меѓу главним разлозима развода бракова - финанције. У браку, наиме, увијек нетко више финанцијски потегне, а нетко више троши, при чему је и циљ потрошње често потпуно различит. Јесу ли онда заједничке финанције спона која веже или раздваја партнере? Више у рубрици Мој новац.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Треќа доб (2009)

    image
    У емисији се говори о свим умировљеничким питањима као што су здравље, однос према старости и старењу, живот старијих особа у појединим крајевима земље и њихове...
  • Racemax

    image
    РацеМАX Моторспортс ис а wееклy сериес схоwцасинг тхе верy бест ин моторспортс фром Формула 1 анд Индy Цар, то тхе wорлдŐс мост престигиоус евентс ин...
  • Видео витрина

    image
    Во "Видео витрина", дознајте за најновите текники во филмската индустрија и употребата на истите во современите филмови.
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.