сезона: 1

епизода: 1 - документарна серија

Содржина

Једна од непримјетних, али нимало неважних посљедица транзиције је меѓугенерацијско неразумијевање. Та је чињеница још занимљивија, или провокативнија, кад се узме у обзир податак да у еуропским оквирима Хрватска заузима једно од најнижих мјеста на љествици рачунајуќи године у којој одрасла дјеца напуштају обитељски дом. Овај податак упуќује на необично ниску економску неовисност дјеце и немогуќност самосталног живота, те да у дому родитеља настају више-генерацијска куќанства.
Серија "65+" документаристичким средствима жели повезати најстарију и најмлаѓу генерацију хрватских ТВ гледатеља, кроз призму људи треќе животне доби и њихових интереса, а такоѓер жели промијенити перцепцију јавности о људима треќе животне доби тј. умировљеницима. Њиховим причама медији се баве само у склопу неких "веќих и важнијих" тема, у којима наши старији суграѓани готово никад нису третирани као особе које имају стајалишта и интересе, своје радости и страхове, него као слике "себи сличних", стереотипне предоџбе о групи која је изван непосредног интереса доминантног дијела заједнице.
Серија доноси приче појединаца, особа с чијим се проблемима можемо идентифицирати, приче које нису прожете стереотипним сликама старости и друштвеним очекивањима у опозицијама млад - стар, активан - пасиван, мотивиран - немотивиран, здрав - болестан, сексуалан - несексуалан, продуктиван - непродуктиван.
Серија не бјежи од прича које су у нашем јавном простору добро скривене, јер оне, испричане у првом лицу, могу постати меѓугенерацијско наслијеѓе које ќе сљедеќем нараштају помоќи да прихвати промјене које га у свијету у којем живимо засигурно очекују.
Прва епизода тражи одговоре на питања: након смрти дугогодишњих брачних партнера уќи у нову везу или остати сам, је ли могуќе поновно вољети, што ќе реќи дјеца...
Новинарка истраживачица: Невенка Саблиќ

Продуцент: Hrvoje Osvadić
Уредник: Tanja Kanceljak

Слики

65+: Друга љубав65+: Друга љубав65+: Друга љубав65+: Друга љубав65+: Друга љубав

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.