Содржина

Ауторска емисија Гвоздена Николиќа о малим људима из Србије - с ведрије стране
За добру причу довољно је саслушати обичне људе, они су светли примери свима нама, сматра један од омиљених дописника Прве телевизије Гвозден Николиќ из Чачка. Његов препознатљив глас и акценат освојли су симпатије великог броја гледалаца, а његове приче никога не остављају равнодушним. Управо тај једноставан приступ животу као и способност да чује обичног човека, донеле су аутентичне прилоге које имају вишемилионске прегледе на друштвеним мрежама, а све то је даље водило покретању ауторске емисије.
У емисији ќемо видети приче обичних људи из целе Србије, чак и оне тешке али увек сагледане са позитивне стране.
"Знате, целокупна атмосфера која се креира у медијима, укључујуќи и друштвене мреже, прилично је мрачна и стално слушамо и читамо о убиствима, силовањима и пљачкама. Све то утиче на мене и због тога сам хтео да своју причу окренем на веселију страну, да покажем да овај живот није тако црн. Показаќемо добре примере, часне и успешне људе из свих сфера живота, каже Гвозден.
Мало пажње се посвеќује малом човеку и у први план се стављају екстреми.
„Шта је са тим људима који вредно раде и не кукају. То нико не примеќује и нико их не види. У овој емисији ќе управо ти људи бити главни јунаци. Слушајуќи њих, поредеќи наш и њихов живот, ми не умемо скоро ништа да ценимо, тек када нам се деси нешто лоше, а живот протиче и с њим много лепих ствари. Ја сам вредрог духа, и увек сам веровао у нешто боље. Све проѓе једног дана. Никада неќу заборавити реченицу једне слепе жене са Златара, која савршено плете џемпере и шара их, овај свет је толико леп. Замислите, а никада га није видела. Она га тако осеќа, прича Гвозден.
Екипа емисије веќ је припремила изузетне приче па ќемо тако видети пример једног бриљантног Ужичанина који је направио куќну централу за производњу струје који је свој изум патентирао. Николиќ и за то има занимљиво гледиште: „Видите, за тог човека нико не зна, а да је, не дај Боже убио неког, сви медији би се сјатили у тренутку. Сазнаќемо и како је један боем који је одрастао у дому за незбринуту децу, спасао из хладне Мораве чак 11 људи, зашто је једно село постало познато по необичној љубави - измеѓу краве и коња и још много тога.
„Урадио сам много прилога до сада за „Еxплозив, остале су упамќене приче попут „Јуноши са Голије,,Коме дузму прасе,,Милунка одбила 200 просаца али сам највише поносан на то што сам заједно са екипом емисије успео да обебедим изградњу пет куќа сиромашним породицама што није било нимало једноставно али упорношќу и малом дозом дрскости смо успели, каже Гвозден.
Оно што мало коме успева, њему није проблем, он с лакоќом успева да доѓе до занилмљивих прича и гледаоци га воле.
„Зато што сам ја неко ко је одрастао у духу обичног човека, на селу и за мене нема тајни, знам како је орати, копати, радити у фабрици па на крају и овај посао. Све сам прошао и разумем обичног човека, када га видим на 50 метара знам шта мисли, како се осеќа и тако доѓем до тих прилога. Кад кренем преко планина имам навику да свратим пред продавницу или задругу где се људе окупљају и обично је њихова прва реакција - ево га онај Гвозден са телевизије али станем,седнем на пањ са њима, кренем у комуникацију, људи ме прихвате и сасвим је довољно слушати их. Свака њихова прича је за новине! И од њих сам најмање тешких ствари чуо, све су то позитивни и светли примери. Уз њих се поштено одморим, а успут постанемо и добри пријатељи. Ја сам дописник Прве, а ти људи су моји дописници, искрен је Гвозден.
Гвозден Николиќ је и оснивач директор продукције Глас Западне Србије из Чачка и једна је од најјачих продукција у овом региону којој се верује. Ожењен је и воли у шали да каже да је отац 4 деце из једног брака.

Слики

Неќете вероватиНеќете вероватиНеќете веровати

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Italiani con Paolo Mieli

    image
  • Bardovi teatra

    image
    Документарни серијал о познатим домаќим глумцима театра
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
  • Geo 360 (1999)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.