poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 111

Содржина

25 година, готово 9 милијарди куна, а једна смо од само три земље Уније које не могу уќи у еуропску мрежу, јер не удовољавају техничким увјетима. Ријеч је о жељезници, гутачу прорачуна с којим држава не зна што би. Реструктурирање се свело на отпуштања, стратегије развоја нема, па Информер пропитује какво је стање ХЖ-а и има ли за њега будуќности.
Од милијун 140 тисуќа умировљеника више од 95 тисуќа прима просјечну мировину од 232 кн. Њих око 183 тисуќа прима мјесечну мировину мању од тисуќу куна. Постајемо масовно сиромашни, но тема мировинскога сустава и све веќег дијела становника на рубу глади власти није занимљива, али зато Информеру јест.
Владајуќи нам под нос веќ неко вријеме гурају причу о еуру, као да ќемо у еурозону уќи за годину-двије. Без обзира на то што нас од тога дијели барем 7 година, дио противника еура веќ сада упозорава како ќе нам он донијети више цијене. Информер доноси причу о искуствима других и о томе што стварно можемо очекивати.
Баш као што је ограничила тарифе телеком оператера Еуропска је комисија кренула у обрачун с висином накнада које за прекогранична плаќања убиру банке. Рубрика Мој новац доноси причу о томе колико ќе бити јефтиније слање новца рецимо из земаља у које селе наша дјеца. Промјене креќу од идуќе године.
Темељна су порезна правила - једноставност и постојаност. Наши су порези све само не једноставни, а мијењају се чешќе од чарапа. Није то проблем само подузетницима којима је немогуќе планирати. Проблем је то и за рачуновоѓе који воде пословне књиге својих клијената и који морају похватати све промјене, а буде их у просјеку двије на дан!

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.