poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 106

Содржина

Велику је буру дигла расправа о Нацрту приједлога закона о проведби опќе уредбе о заштити података. Звучи комплицирано, но ријеч је о усклаѓивању с ЕУ и чињеницом да све више правних особа располаже с гомилом приватних података. Оно што је јавност дигло на ноге јест чињеница да су из казнене одговорности за злопорабу података изузета тијела јавне власти. У Министарству управе куну се да нису изузета државна подузеќа.
С 21. стољеќем Хрвати немају среќе, јер нас још једна тема враќа у прошлост - заштиќени најмопримци. Ријеч је о станарима који су у бившем суставу уселили у национализиране станове и чији власници ни данас, чак ни након судске препоруке, не могу вратити своје власништво. Због притиска ЕУ проблем морамо ријешити, али нити ќе вук бити сит нити овце цијеле.
Прошлу су банкарску годину обиљежила три смањења: смањени су добит, ненаплативи кредити и - камате. Била би то сјајна вијест за све који траже прије свега стамбени кредит, да ХНБ није 'Одлуком о додатним критеријима за процјену кредитне способности' веќини прилично отежао добивање кредита.
Чини се да ќе технологија промијенити и односе с банкама. Наиме, еуфорија се око виртуалних валута нимало не смањује, но кључна је ствар, која омогуќује потпуно друкчији приступ класичним финанцијама, сама технологија - конкретно, блоцкцхаин. Управо о томе бит ќе ријечи у рубрици Мој новац.
Управо због неспособности власти да дигитализацију коначно проведе у пракси, запошљавање у јавноме сектору застарјело је, споро, бирократизирано и комплицирано. Информер доноси причу о томе како изгледа успоредба натјечаја и процеса запошљавања у приватноме и јавном сектору.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.