сезона: 1

епизода: 8 - Zlatni pojas i biseri

Содржина

ВИИИ епизода: Златни појас и бисери
Највеќа промена у сфери костима која се икада десила у историји човечанства била је у средњем веку. Одеќа са малим бројем шавова постаје костим направљен од великог броја комада који се заједно уклапају, што је одлика и савременог костима. Зато се сматра да се средином 14. века појавила мода као феномен. Др Бојан Поповиќ из Галерије фресака говориќе о српском средњовековном костиму, како је изгледао костим владара, властеле, представника цркве, а како костим обичних људи, шта нам говоре орнаменти на костиму, да ли је костим настајао у Србији или је био увезен, колико су утицаји са запада и истока утицали на изглед српског костима?

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фудбал, ногомет и још понешто (2007)

    image
  • Немогуќи градитељски подухвати (2015)

    image
    A series that explores engineering mega projects worldwide, and relates them back to the original scientific discoveries that made these modern day projects...
  • The Story of China (2016)

    image
    Michael Wood embarks on a great historical adventure, exploring the stories, people and landscapes that have helped create China's distinctive character and...
  • Нападот на Перл харбор: минута по минута (2021)

    image
    Овај невероватни, историјски серијал досад најбоље истражује дан који је променио ток Другог светског рата и одаје почаст изгубљеним бродовима и животима.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.