poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 99

Содржина

Опет је одгоѓено доношење новог Овршног закона. Тиме је одгоѓено и рјешавање судбине више од 13 % блокираних Хрвата. Информер одговара на питање: у чијем је интересу да ствари остану какве јесу и да више од 300 тисуќа људи не може изаќи из дужничкога ропства?
Као једно од рјешења за све те људе у блокади осмишљен је институт особнога банкрота. Но у двије године тек је симболичан број људи затражио његово покретање, иако је законодавац увјеравао како ќе их бити десетак тисуќа. У чему је проблем?
Зашто особни банкрот није популаран? Због осјеќаја срама, гушења, робовласничкога односа у којему постају граѓани другога реда. Управо због тога дио аналитичара мисли како у тражењу економских рјешења није добро фокусирати се на сиромаштво него на неједнакост.
Управо због психолошкога учинка, који утјече на продуктивност, дакле и на профит, сувремене твртке више нису огледало хијерархије. Некадашња пирамидална шефовска структура уступа мјесто мекшим, пројектним облицима, а менаџере замјењују лидери. Многи још не разумију разлику. Како ми стојимо с тиме?
Од стотину најјачих господарстава у свијету само су 31 државе, веќина су корпорације. То итекако мијења глобалну причу о утјецају државе у економији, али и снагу интересних скупина које утјечу на обликовање економске политике, оне која би требала бити у служби свих граѓана, не само економски моќних.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
  • Hallo Deutschland (1997)

    image
    The tabloid magazine presents emotional stories about people in Germany and around the world.
  • À l'Affiche

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.