poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 94

Содржина

Информер истражује зашто одлука о расту минималне плаќе није добар потез. Не само зато што се сваки пут када Влада одлучи подигнути минималну плаќу одиграва исти сценариј. Наиме, одлуком да се истодобно с растом минималца смање доприноси само ќе се повеќати број запослених на минималцу.
Минимална је плаќа дио цивилизацијскога досега. Знали су то водеќи знанственици и политичари још 80-их година, у вријеме када је глобална економија какву данас живимо била тек у повојима. Веќ се тада размишљало о одрживоме капитализму. О томе разговарамо с економистом и предавачем Мариом Швигиром.
Знамо веќ да су рекордни туристички резултати више случајни него планирани. Карика која недостаје зове се - брендирање. Брендирати се можемо на различите начине, но без сумње је најбољи онај који повезује спорт и туризам. Јер, спорт проноси причу о земљи брже и боље од било којег другог канала.
Потрошња за благдане, коју годинама мјере синдикати и ХГК, у земљи вјечите стагнације добар је показатељ оптимизма. С покриќем или без њега, ствар је кута гледања. У сваком случају, и ове ќемо године укупно потрошити више. Колико и на што?
Док веќину мучи колико ќе много зарадити подузетници који су унајмили адвентске куќице, нас је занимала обрнута логика - колико ќе подузетници уплатити за најам и за порез. Како ни Град Загреб ни Загребачки холдинг нису брзи на окидачу када треба подастријети бројке, сами смо сложили рачуницу.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Littoral

    image
  • À l'Affiche

    image
  • Архив Б

    image
  • vox nachrichten

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.