poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 87

Содржина

Након 35 година рада, запосленик једне заштитарске твртке зарадио је мировину од мизерних 1800 куна. Ништа чудно, јер је удјел просјечне мировине у просјечној плаќи само 37,8 посто и веќ је неко вријеме у паду. \\\\\\\'Информер\\\\\\\' пропитује каква је одрживост мировинскога сустава и како до веќих мировина.
И с просјеком плаќа полако се смјештамо на дно Еуропе, што је један од разлога пражњења земље. Проблем је увијек исти - давања су држави голема, а не могу се смањити све док се не повеќа запосленост. Што је немогуќа мисија у ери исељавања. Екипа \\\\\\\'Информера\\\\\\\' истражује: има ли рјешења?
Недостатне мировине и плаќе годинама подебљавамо на дуг, кредитима. Данас је због немогуќности враќања кредита и плаќања режија око 300 тисуќа људи блокирано. Уз то, све је чешќи случај да банка такав теже наплатив кредит прода, често без знања дужника. Тко их купује и могу ли се у неликвидној држави и те твртке наплатити?
Не грцају само људи у беспарици, слично проживљавају и градови, меѓу њима и Загреб. У главноме граду нитко још није јавно рекао да је цар гол, но градоначелник смишља помало очајничке потезе не би ли спасио благајну. Паркинг се шири по цијеломе граду, но мало тко пита каква је пракса у остатку Еуропе.
Јордан Белфорт, алиас Вук с Wалл Стреета, тврди да су криптовалуте пријевара веќа од ичега што је он икада учинио. Но, стручњаци се не слажу и упозоравају тек да избјегавамо валуте које се нуде путем тзв. ИЦО-а, иницијалне понуде новца. \\\\\\\'Информер\\\\\\\' доноси причу о томе када и зашто бити опрезан када су у питању улагања у криптовалуте.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Архив Б

    image
  • Треќа доб (2009)

    image
    У емисији се говори о свим умировљеничким питањима као што су здравље, однос према старости и старењу, живот старијих особа у појединим крајевима земље и њихове...
  • Racemax

    image
    РацеМАX Моторспортс ис а wееклy сериес схоwцасинг тхе верy бест ин моторспортс фром Формула 1 анд Индy Цар, то тхе wорлдŐс мост престигиоус евентс ин...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.