сезона: 1

епизода: 6 - документарна серија

Содржина

Епизода је посвеќена Ивици Рачану, првом премијеру након осамостаљења РХ који не долази из редова ХЅ-а. "Рачан је водио велику битку с конзервативном и просрпском струјом у СКХ, која није хтјела самосталност Хрватске", свједоче за серију његови сурадници Здравко Томац и Бранко Царатан. О хрватско-словенској спрези и распаду СКЈ на чувеном 14. конгресу говори Милан Кучан бивши словенски предсједник. Дијана Плештина, удовица покојног Рачана, открива детаље њихове љубавне и брачне везе те потврѓује: "Лаж је како је Ивица прије смрти одредио свог насљедника."
О томе зашто је Рачан одбио подржати одлуку Сабора о раскидању веза РХ и СФРЈ, говоре дужносници СДП-а и СКХ.
"Рачан је био једноставан и скроман. Какав је ушао у Банске дворе, такав је из њих и изашао", Рачана је описала Александра Колариќ, његова бивша гласноговорница. Бивши сурадници покојног Рачана говоре о покушајима дестабилизације владе митинзима и просвједима против сурадње с Хашким судом.
Удовица Дијана Плештина открила је непознату романтичну страну Ивице Рачана те први пут дала у јавност његова љубавна писма.

Продуцент: Dominik Galić
Уредник: Željko Rogošić

Слики

Хрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица РачанХрватски премијери особно: Ивица Рачан

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • China Uncovered

    image
  • Путници

    image
    Путујте с нама уз емисију "Путници" на каналу Ал Јазеера Балканс.
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Глад за жад (2015)

    image
    У 'Зеленој грозници' пратимо догодовштине Цлаудије и Роберта Бунцеа, власника трговине жадом Цассиар Моунтаин у Британској Колумбији који се покушавају обогатити...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.