poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 82

Содржина

Тијесном побједом Ангеле Меркел на њемачким изборима и потребом састављања коалицијске владе, реформа Еурозоне засигурно ќе на лед. Меѓутим, реформа је нужна јер се Еуропска Унија никако не успијева одлијепити од стагнације. О могуќим сценаријима и хрватским опцијама у њима екипа 'Информера' разговарала је с бившим главним економистом у Деутсцхе Банк, Тхомасом Маyером.
Зид бирокрације тешко се руши. Још је у сијечњу представљен Акцијски план - план резања административних трошкова - но мало се тога у пракси срезало. Примјерице, друштвене су се мреже усијале од усхиќења јер се укида печат, који до данас заправо није укинут. 'Информер' пропитује како стојимо с проведбом цијелога плана.
Док се земља забавља с рачуницом стварне стопе запослености, добро се сјетити да та бројка изравно утјече на стање мировинскога сустава. Власт засад жмири на оба ока, но можда је и боље тако. Јер ако је судити према идеји министра Кујунџиќа - диќи старе и измислити нове порезе - нуди се само такав тип рјешења, а такав нам је најмање потребан.
Чим је најављен раст цијене струје, а након тога и раст неких пореза, поједине су твртке одустале од инвестиција. 'Информер' пропитује зашто је само код нас цијена енергије за твртке виша него за граѓане и како ќе раст цијене утјецати на њихово пословање.
Што спаја туризам, здравље и бригу о околишу? Бициклотуризам, нова туристичка ниша која је ухватила коријен у развијеној Еуропи. Није то без рачунице, јер такви туристи и више троше. Буде ли за то слуха, то би могла бити одлична вијест за туризам континенталне Хрватске. 'Информер' доноси више у овотједном издању емисије.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.