poster

Пуном паром напријед: документарна серија

Full Steam Ahead (2016)

Документарец, Историски | Обединетото Кралство

сезона: 1

епизода: 5 - документарна серија

Содржина

У овој епизоди екипа се враќа у жељезницу Јужног Девона како би истражила живот споредне линије прије Беецхингова реструктурирања жељезнице 1960-их година. Рутх музе локалну врсту крава и открива како је жељезница помогла кад је опака болест готово уништила сва лондонска говеда.
Након што се подвргава прегледу вида у викторијанском стилу, Петер се придружује стројовоѓи на линији Јужног Девона. Но није лако возити млијечни влак кроз ноќ. Упознајемо Давеа Кноwлинга, возача парне локомотиве са шездесет три године искуства, који показује Петеру како то иде и зашто је важно жмирити на једно око док лопата угљен.
Радити на викторијанској жељезници било је опасно. Петсто људи је погинуло, а шеснаест тисуќа озлијеѓено је у само једној години. Рутх открива да је за оне који су постали инвалиди на Великој западној жељезници била посебна радионица умјетних удова.
Алеx и Петер путују жељезницом Стратхспеy и сазнају све о једном од најуноснијих шкотских извозних производа, а Рутх на линији Гwили дознаје зашто је млади велшки подузетник први увео каталоге за поштанско наручивање - захваљујуќи жељезници.
Продукција: Лион ТВ за ББЦ
Одабрала: Мира Вочинкиќ

Слики

Пуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром наприједПуном паром напријед

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • ТВ календар

    image
    Сазнајте годишњице значајних догаѓаја као и датуме роѓења и смрти значајних личности које су обиљежиле ток светске историје.
  • Тајните на нацистичката воена машина (2019)

    image
    Познати ратни повјесничар Јамес Холланд истражује четири главна подручја њемачких оружаних сукоба тијеком Другог свјетског рата: зрак, копно, море и оружје....
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Весели дворски шутови

    image
    This troupe of mischievous characters takes you on a hilarious adventure through history by looking at the science, art, and culture of the Middle Ages. From...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.