сезона: 3

епизода: 3 - документарна серија

Содржина

Од Паклених отока до рта Суќурај протеже се оток који је задњих година меѓу пет најљепших туристичких одредишта. Није ни чудо јер Хвар нуди прије свега камени бисер - град Хвар, копну окренути Стари Град с повијешќу која је почела грчком колонизацијом и једном од најљепших палача - Тврдаљем Петра Хекторовиќа. Јединствено је и поље у којем се још види античка, грчка, подјела земљишта - агер.
Бројна изненаѓења нуди хварско подморје. Шпиља Гаршка која је као потопљени старогрчки храм, па Кампанел украшен горгонијама, кораљима, спужвама, јастозима.
У хварском подморју пратимо необичан живот и односе које су развили. Постоје они идилични односи у којима уживају обје стране иако тако различите. Први пут у природном амбијенту снимљен је мали рачиќ којему периска допушта да живи у њезином оклопу. Има и оних мање угодних односа у којима неки својим домаќинима дословно се попну на главу и пију им крв. Но, то је тек мали дио онога што је снимљено у хварском подморју.
Стручни сурадници: проф. др. Иван Јардас, др. сц. Леон Грубишиќ, мр. Петар Кружиќ
Асистент сниматеља: Блаж Андриќ
Главни ронилац: Дражен Ќурковиќ
Рониоци: Миљенко Марукиќ, Денис Тековиќ, Мијо Кнезовиќ, Иво Сршен, Павица Сршен, Зорана Андриќ, Владо Брозовиќ

Сцеарист: ,

Слики

Хрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: ХварХрватско подморје: Хвар

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.