Содржина

На пјешчаним динама код града Тотторија, мјеста које се мора посјетити у западном Јапану, мрешкају се валови пијеска које ствара вјетар и цвату биљке на пустињском тлу. Ондје су и споменици с уклесаним пјесмама великана јапанске књижевности које су надахнуле те дине.
С водом која се руши с висине веќе од 130 метара, Велики слап Нацхи усред планина највиши је слап у равном паду у Јапану. Бројни посјетитељи из далеких земаља долазе овамо на ходочашќе ради штовања тог слапа пролазеќи суровим планинским цестама које постоје још од прадавних времена.
Градиќ Фурано лежи у средишту Хоккаида у сјеверном Јапану. Многобројни посјетитељи долазе како би уживали у погледу на пурпурне обронке под лавандом око тога градиќа.
Акиyосхидаи у западном Јапану највеќа је крашка зараван у земљи. На њезину крају смјештена је шпиља Акиyосхидо, највеќа крашка шпиља у земљи. Посјетитељи увијек остају запањени оваквом стваралачком моќи мајке природе.
Такацхихо, градиќ смјештен дубоко у планинама, снажно је повезан с јапанским митским божанствима. Овдје се могу наќи легендарна шпиља Амано Иwато те света шинтоистичка глазба и плесови засновани на легендама које се меѓу становницима градиќа Такацхиха преносе с нараштаја на нараштај.
Брдска рјечица Оирасе почиње у језеру Тоwада. Поглед с ње на златно и црвено јесенско лишќе уистину је величанствен. Истински доживљај природе омогуќава и поглед на густу шуму на обје обале ове рјечице.
Планински ланац Зао смјештен је у сјевероисточном Јапану. Усред зиме на њему се ствара запањујуќ призор стабала тешко окованих ињем. Призори који показују како таква стабла настају тијеком ноќи право су чудо природе.

Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.