сезона: 1

епизода: 4 - 1967.

Содржина

Четврти наставак серије доноси преглед најважнијих збивања у Хрватској 1967. године. Комбинирањем најзанимљивијих архивских снимки Хрватске радиотелевизије с изјавама судионика догаѓаја који се приказују у филму, а све заједно визуално обогаќено колор графичким материјалима из тих година (разгледнице, марке, проспекти, тисковине), створена је занимљива реконструкција свакодневног живота крајем 1960-их.
Видјет ќемо познатог полицајца Меху, који је био онодобна медијска звијезда и љубимац пролазника тадашњим Тргом Републике; публицист и новинар Марко Грчиќ говори о најважнијем културно-политичком догаѓају године: Декларацији о хрватском језику; затим се приказују припреме за јубиларну штафету младости која је те године кренула из Загреба. 1967. године одржана је прва Меѓународна изложба паса у Опатији, а о онодобном односу људи и куќних животиња говори узгајивач паса који се управо у то вријеме почео бавити узгојем. Шездесет и седма била је изврсна за хрватски спорт. Будуќи првак свијета, Фажанац Мате Парлов освојио је своје прве златне медаље у боксу, Хајдук је освојио Куп маршала Тита, а Динамо је побиједио у Купу велесајамских градова. Задњи дио емисије посвеќен је естради, а у њему наступа Арсен Дедиќ који је за емисију дао свој посљедњи велики ТВ интервју.

Слики

Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.Године за памќење: 1967.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
  • Пси: Неиспричана прича (2017)

    image
    Пси су много више од само вољених љубимаца – у почетку су били дивљи грабежљивци, но тијеком времена доживјели су велике промјене. Нова серија Дисцоверy Цханнела...
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
  • Нескротливата Земја (2017)

    image
    Скорешните промени на климата на Земјата предизвикаа екстремни климатски настани. Природните катастрофи како урагани, торнада, топлотни бранови и поплави...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.