Свадбени обичаји у нашој земљи разликују се и више него што то можемо да замислимо. Нови ТВ серијал приближиќе нам како се данас обављају свадбене церемоније и весеља широм Србије - шта је од традиционалних обичаја задржано, шта измењено а шта је, у савременом духу, придодато. Кроз 14 епизода првог циклуса серијала, видеќемо мачванску, јужњачку, рашку, сјеничку, шумадијску, влашку свадбу али и који су се обичаји задржали на Косову и Метохији. Пратеќи све активности одабраног будуќег брачног пара - који највише у свом крају следи традицију, видеќемо: како изгледају модерне просидбе, где су се још задржале хајдучке бусије, где се и даље пуца у јабуку а где млада бежи уочи свадбе... Такоѓе, представиќемо како изгледају церемоније венчања у манастирима, џамијама и катедралама Србије али и открити како се спроводе припреме, набавке, подизања свадбених шатора. Дочараќемо и пренети атмосферу момачких и девојачких вечери али и како младенци праве буџет, колико "зараде" на свадби... Кроз серијал ќе гледаоце водити три даме, које су лето 2019. провеле радно - под свадбеним шаторима и у свечаним салама за венчања, проверавајуќи како се данас свадбује, од Суботице до Прешева: глумица Мирка Васиљевиќ и ТВ лице РТС-а Марија Вељковиќ Миловановиќ. Емисију за РТС реализује продукција "Топ Манифест" а аутор је Дарко Поповиќ.
Серијал "Свадба из мог краја" пратите од 26. септембра, четвртком од 22 сата, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

Се прикажува на каналите:

RTS SVET  RTS1  

Беше на каналите:

RTS2  

Следна епизода:

недела
17:25
Свадба из мог краја, забавни програм ®
недела
17:25
Свадба из мог краја
29.4.24
02:03
Свадба из мог краја
Препораки
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Културна баштина Србије

    image
    Колико различитости на овој нашој малој планети. Кад поредимо нације и државе, најчешќе говоримо о економском богатству, величини територије, броју становника....
  • Невидливите градови во Италија (2017)

    image
    Using the latest 3D scanning technology, Alexander Armstrong and Dr Michael Scott uncover the hidden history of Italian civilisation and city life.
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.