poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 24 - магазинска емисија

Содржина

Док политичари у земљама развијене демокрације нуде оставке због нама смијешних ситница (вожња с 0,2 промила, запошљавање дадиља на црно…) ми још бирамо по оној: 'Ма, нека је он узео себи, дао је и нама'. Веќина из политике увијек изаѓе богатија него кад је ушла. Управо је зато уведен институт имовинске картице, а постоји и нешто што се зове сукоб интереса. Информер истражује - је ли то у хрватскоме случају довољан корективни алат?
Док се у 'хоцх' политици замуќују и зараѓују милијарде, у веќини југоисточних чланица Еуропске уније, дакле и у Хрватској, око 30 посто граѓана енергетски је сиромашно. То значи да куќанство тешко или уопќе не може задовољити основне потребе за енергијом. Смањење енергетскога сиромаштва циљ је пројекта РЕАЦХ који се тренутачно проводи у четири земље: Хрватској, Словенији, Бугарској и Македонији. Идеја је препознати га као проблем који захтијева посебно скројену политику и мјере на локалној, националној и ЕУ разини.
Плаќање рачуна, па и оних за енергију, било би много лакше када би постојао подношљив излаз из презадужености. Према службеним подацима ХНБ-а, око 12 посто кредита граѓана или готово 15 милијарди куна - није наплативо! На које се начине људи пред финанцијским зидом могу рефинанцирати? Екипа Информера доноси више у овотједној емисији.
У борби против утајивача пореза шпањолски је министар финанција у помоќ позвао - дронове. Опремљени камерама, без проблема снимају све што није пријављено. Ово није позив будуќем министру финанција да посегне за истим алатом, но чињеница је да и хрватским небом лети све више дронова. Процјена вриједности тржишта још не постоји, но зна се да их 198 оператера изнајмљује и у господарске сврхе.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Архив Б

    image
  • Нормалан живот (2008)

    image
    Контакт емисија која даје одговоре на многа питања и незнање о особама са инвалидитетом. Сва питања, одговоре и дилеме око различити болести како помоќи обољелима...
  • Racemax

    image
    РацеМАX Моторспортс ис а wееклy сериес схоwцасинг тхе верy бест ин моторспортс фром Формула 1 анд Индy Цар, то тхе wорлдŐс мост престигиоус евентс ин...
  • vox nachrichten

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.