сезона: 3

епизода: 1 - THE FACE OF DEATH

Содржина

Добитникот на „Оскар“, Џереми Ајронс игра во „Семејството Борџија“, сага за најозлогласеното криминално семејство во историјата. Ковајќи завера со своите безмилосни синови Чезаре и Хуан и со отровно заводливата ќерка Лукреција, харизматичниот Родриго Борџија нема да дозволи ништо да се испречи на патот на неговата безмилосна потрага по богатство и моќ. Тој е безмилосно суров и пркосно декадентен, а заканите и убиствата се неговото оружја во скандалозниот подем до папското седиште во ренесансна Италија.
Епизода 1:
Додека папата Александар се бори за својот живот откако е отруен, кардиналите се борат за папското место. Чезаре и Мичелето го откриваат изворот на заверата за атентат, но Дела Ровере е подготвен да го направи својот потег, а тој не е единствениот со завера. Катерина Сфорца го испраќа сопствениот атентатор Руфио за да го симне семејството Борџија од тронот. Сепак, благодарение на брзото размислување на Лукреција, можеби семејството не ќе мора да ја напушти моќта што ја има.

Улоги
Сцеарист: ,
Автор: Neil Jordan
времетраење: 49 мин

Слики

БорџијаBeta FilmBeta FilmObitelj Borgia 11Obitelj Borgia 12Obitelj Borgia 13Obitelj Borgia 14Obitelj Borgia 15Obitelj Borgia 16БорџијаБорџијаБорџијаБорџијаБорџијаБорџија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Позовите бабицу (2012)

    image
    Серија прати животписне приче из живота примаља у источном дијелу Лондона 50-их година, снимљена према бестселеру - мемоарима медицинске сестре Јеннифер Wортх.
  • Вовед во анатомија (2005)

    image
    'Увод' је други најгледанији програм у Америци, одмах иза овогодишњег Супербоwла који је био најгледаније финале америчког ногомета посљедњег десетљеќа. Серија је...
  • Тропски смртни случаи (2019)

    image
    На тропском острву Мартинику две полицајке су присиљене да се удруже како би решиле неколико случајева убистава. Једна прати закон и ред, док друга има...
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.