рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 8.9/10
(8 гласови)

"Дер Wинзеркöниг" нова је аустријска серија која стиже на наше мале екране. Харалда Красснитзера гледамо у улози Тхомаса Стрицклера, који се у потрази за својим "ја" враќа коријенима и постаје виноградар.
Након година проведених у иноземству и пропалог брака, Тхомас Стицклер, син виноградара, враќа се у свој родни град. Након изненадне очеве смрти преузима обитељски посао. Ускоро се и његова шеснаестогодишња кќи сели из Франкфурта у Руст како би заједно с оцем започела нов живот. Но Тхомасова одлука да постане виноградар не наилази на одобравање. Предуго га није било да би га сада само тако прихватили.
Напете приче из прве сезоне ове виноградарске саге која се збива у сликовитом Русту на Нежидерском језеру написао је сценарист Петер Маззуцхелли. Режију десет наставака (1-6 и 10-13) потписује Холгер Бартхелл, а три је наставка (7-9) режирала Цлаудиа Јüптнер-Јонсторфф.
Серија "Дер Wинзеркöниг" снимљена је заједничким снагама ОРФ-а и АРД-а, чиме је настављена успјешна сурадња ових телевизијских куќа у сегменту играних серија. Продукцију потписује бечки "ДОР Филм" уз потпору савезне покрајине Градишќе.

Виноградарство није једино с чиме се мора носити новопечени "краљ винограда" Харалд Красснитзер, који је и приватно велики љубитељ вина. Обитељски и пословни проблеми не дају му мира на путу да куша своје прво властито вино. У тој збрци вина, жена и сплетки Красснитзеру у помоќ пристижу Бритта Хаммелстеин као његова шеснаестогодишња кќи Анна Стицклер, Цхристине Остермаyер као његова мајка Хермине Стицклер, Wолфганг Хüбсцх као велики виноградар и ментор Готтфриед Сцхнелл, Сусанне Мицхел као пријатељица и надгледница винског подрума Цлаудиа Платтнер те Ацхим Сцхелхас и Бранко Самаровски као Цлаудијини син и отац.
Но Тхомас Стицклер има и непријатеље. Његов зет Георг Платтнер (Стефан Флеминг), који је такоѓер виноградар, а к тому и градоначелник, покушава све могуќе како би му наштетио. Напосљетку, он је и сам рачунао на Стицклерово насљедство. И Тхомасова сестра Андреа (Катхарина Стембергер) под супруговим утјецајем посваѓа се с братом. Тхомасову супругу и Аннину мајку глуми Царин Ц. Тиетзе. У осталим улогама гледамо Марију Кöстлингер као јавну биљежницу, Сусу Јухасз као конобарицу у гостионици "Стицклер", Мицхаела Сцхöнборна као сеоског свеќеника, Нину Блум као тајницу градоначелника и Хеинрицха Сцхwеигера као Тхомасова оца.

Прва сезона серије снимана је од коловоза 2005. до ожујка 2006. године. За локације су изабрани: слободни град Руст и околица, Мöрбисцх, Ст. Маргаретхен, Еисенстадт и Нежидерско језеро.

У епизодним улогама гостовали су: Wолфрам Бергер, Андреас Пüхрингер, Клаус Ортнер, Рафаел Сцхуцхтер, Франк Хоффманн, Кристина Бангерт, Георгес Керн, Харалд Wиндисцх, Симон Хатзл, Феррy Öллингер, Фифи Писсецкер, Ницхолас Офцзарек, Wолф Бацхофнер, Мареса Хöрбигер, Фритз вон Фриедл, Герхард Ернст, Мариан Стермсцхегг, Фритз Хаммел, Киттy Спеисер и Андy Халлwаxx.

Се прикажува на каналите:

DasErste  

Беше на каналите:

HTV1  

Следна епизода:

понеделник
14:03
Kralj vinograda
понеделник
14:45
Kralj vinograda
22.7.24
14:03
Kralj vinograda
22.7.24
14:45
Kralj vinograda
23.7.24
14:03
Kralj vinograda
23.7.24
14:45
Kralj vinograda
24.7.24
14:03
Kralj vinograda
24.7.24
14:45
Kralj vinograda
25.7.24
14:03
Kralj vinograda
25.7.24
14:45
Kralj vinograda
Препораки
 • Момците од Медисон (2007)

  image
  Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
 • Аси (2007)

  image
  Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
 • Премијерка (2010)

  image
  Борген је атрактивна драмска серија о борби за политичку моќ и последицама тога. "Борген" на данском значи "замак", а Данци тако зову Кристијансборг палату у...
 • Специјализант (2018)

  image
  Др. Рандолпх Белл (Бруце Греенwоод) је шеф кирургије у болници и очигледно пати од болести због које не би смио оперирати. Његове 'дрхтаве руке' њему не...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.