poster

Изван формата: Приручним средствима

Izvan formata (2019)

Mагазин, Култура | хрватска

Содржина

Многи су се ових дана у Венецији запутили према некадашњој радничкој четврти Цаннарегио. На крижању Цалле ларга деи ботери и Цалле Руззини налази се Фабрица 33. Обновљена бивша столарска радионица која је претворена у интимни галеријски простор постала је домом Хрватског павиљона на јубиларном 60. Венецијанском бијеналу.
Умјетница Влатка Хорват и кустосица Антониа Мајача пројектом "Приручним средствима" одговориле су на тему овогодишњег Бијенала "Странци посвуда" коју је поставио бразилски кустос Адриано Педроса. Позвале су пријатеље умјетнике из цијелога свијета, који су као и оне странци у срединама у којима живе, да им пошаљу радове који одражавају њихово искуство живота у дијаспори. А Влатка Хорват у замјену им шаље свој рад настао у Венецији тијеком изложбе. Хрватски павиљон, извијестили су многи угледни свјетски медији и прије самог отворења 60. Венецијанског бијенала, постао је мјесто заједништва, сусрета, размјене и колективне енергије каква се не виѓа често.

Слики

Изван формата: Приручним средствимаИзван формата: Приручним средствимаИзван формата: Приручним средствимаИзван формата: Приручним средствимаИзван формата: Приручним средствима

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.